Anne Van Winkel uit Schuiferskapelle legt eed af als nieuwe schepen

,,Veel werk aan de winkel''


Het schepencollege van Tielt heeft er sinds donderdag een vrouw bij. Anne Van Winkel (45) heeft de plaats ingenomen van André Baekelandt, die de actieve politiek vaarwel zegt. Van Winkel is nog niet lang politiek actief, maar wikt en weegt haar uitspraken als een volleerd politica.

Bij de parlementaire verkiezingen van 1999 stond Anne Van Winkel voor het eerst op de lijst van de SP.A. Een jaar eerder had ze zich geëngageerd in de partij. Van Winkel is een geboren Brugse, maar woont al ruim tien jaar in Tielt, sinds enkele jaren in de deelgemeente Schuiferskapelle. Ze is getrouwd met Dominique Verté, de man die het dorp en de dorpsraad nieuw leven inblies. Toch was het Anne die de stap zette naar de politiek.

,,Tien jaar geleden heeft de SP Dominique nog aangesproken om zich politiek te engageren, maar hij moest kiezen tussen een academische en een politieke carrière en hij heeft voor het eerste gekozen. Wij vullen elkaar dus goed aan'', zegt Van Winkel.

De nieuwe schepen studeerde eerst verpleegkunde, maar behaalde later een licentie in de gerontologie. Ze werkt voltijds aan de Hogeschool van Gent en is van plan om dat ook naast haar schepenambt in Tielt te blijven doen. Van Winkel erft de bevoegdheden van André Baekelandt: sociale zaken, maatschappelijke integratie, huisvesting, senioren en buitenschoolse opvang.

,,Het Initiatief Buitenschoolse Opvang is een van de belangrijkste realisaties van André Baekelandt. Hij was in de politiek mijn geestelijke vader'', zegt Van Winkel. ,,André heeft ook gezorgd voor verjonging en vernieuwing. Hij heeft zijn job goed gedaan, zowel in als buiten de partij. Ik ben van plan wat hij op de rails heeft gezet, verder te zetten. Ik denk daarbij aan de buurtwerking, de sociale huisvesting, de verkrotting. Wat me ook interesseert, is de communicatie tussen alle lokale actoren. Er is nog veel werk aan de winkel'', alludeert de nieuwe schepen op haar familienaam. ,,En ook al woon ik dan in Schuiferskapelle, ik wil een schepen zijn voor alle Tieltenaren.


Scherpe kantjes
Op de gemeenteraad donderdagavond legde Anne Van Winkel de eed af. Tijdens die raadszitting werd een aardig boompje opgezet over het cultuurbeleid in Tielt. Bij de vraag of Tielt op het goede spoor zit met cultuur, houdt Van Winkel zich wat op de vlakte.

,,Het is goed om met alle betrokkenen te overleggen'', verklaart ze. ,,Tielt heeft een goede naam op het vlak van cultuur, maar de scherpe kantjes mogen er nog af, zodat we kort op de bal kunnen spelen.''

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees