Overvallers verdwijnen zonder buit

Friturist in mekaar geslagen

OOSTKAMP -
Yves Verstrynge (28), pas een week aan de slag bij frituur City 1 in de Kortrijksestraat 15 in Oostkamp, is gisternacht iets na 2 uur door twee op geld beluste kerels in mekaar geslagen. Op het moment van de overval waren er geen klanten in de zaak.

,,Ik hoorde driemaal in het West-Vlaams ,,geld'' roepen, draaide me om en begon te lachen, omdat ik dacht dat het om een grap ging. Het volgende moment trokken twee mannen me over de toog op de grond. Ze sloegen me in het gezicht en schopten me: ik hield er een lichte hersenschudding, twee gekneusde ribben en enkele builen aan over'', vertelt Yves.

,,Een van de mannen was ongeveer 1,85 meter groot en had kort blond of bruin haar. De andere schat ik 1,70 meter, was tweemaal zo dik als ik en droeg een zwarte broek en trui en een bril. Ze zijn tussen de twintig en dertig jaar oud. Ik zou hen onmiddellijk herkennen. Ze hadden geen wapen bij.''

,,Toen ik overvallen werd, heb ik Myriam geroepen, die hier boven de frituur woont, maar er kwam geen respons. De twee moeten dan in paniek zonder buit gevlucht zijn. Met een lichtblauwe Renault Clio, een vierdeursmodel, waarin vermoedelijk nog iemand anders zat, zijn ze richting Brugge weggereden.''

,,Ik heb zelf de politie gebeld en er is meteen een patrouille gekomen. De politie nam vingerafdrukken en ik ben naar het ziekenhuis gebracht. Meest schrik had ik het moment dat ik overvallen werd. Ik zou nu wel onmiddellijk opnieuw kunnen beginnen werken, maar van mijn baas heb ik twee dagen vrij gekregen'', aldus nog Yves. (CG)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees