Tientallen wagens raken van weg af in regio Oostende-Westhoek

IJzel verrast automobilisten


Vrijdagochtend iets na 6 uur sloeg de ijzel ongenadig toe in de regio rond Oostende en in de Westhoek. Het grote aantal glijpartijen had gelukkig maar stoffelijke schade tot gevolg.

In Oostende vonden de eerste ongevallen omstreeks vrijdag omstreeks 6.30 uur plaats langs de E40/A10 snelweg tussen Oostende en Jabbeke. De bestuurder van een personenwagen die richting Jabbeke reed, verloor de controle over het stuur op de brug ter hoogte van Oudenburg en sloeg tegen de vangrail te pletter. De wagen raakte zwaar beschadigd, maar de chauffeur raakte niet gewond.

Aan de overzijde van de snelweg, richting Oostende reden twee wagens van de weg in de gracht, op een afstand van amper 500 meter van elkaar. Ook hier kwamen alle bestuurders er zonder kleerscheuren van af. De brandweer van Oostende had wel behoorlijk wat werk om de collega's uit Brugge bij te springen met het vervoer van gewonden, maar in eigen regio hoefden ze amper iemand te vervoeren.

In Bredene zorgde de ijzel voor beperkte overlast. Om 6.41 uur kwam een personenwagen in botsing met een bus ter hoogte van het kruispunt Fritz Vinckelaan-Duinenstraat. Langs de Brugse Baan stak een auto in de gracht. De bestuurder had zijn weg te voet verdergezet. In de Sluizestraat raakte ten slotte een bus in de Sluizestraat niet weg. De bus stond in een gevaarlijke positie.

In Ieper zorgden een aantal glijpartijen voor stoffelijke schade.

Om 7.22 uur belandde een voertuig in de gracht in de Oostvleterenstraat in Vleteren , kort na 8 uur vond een kop-staart aanrijding plaats langs de Meense Steenweg en om 10.26 uur reed een personenwagen tegen een geparkeerde oplegger langs de N37.

Het spectaculairste ongeval vond plaats in Zonnebeke , langs de A19 ter hoogte van kilometerpaal 21. Daar reed een bestelwagen van de weg af, reed het talud op en ging over de kop.

In De Panne ten slotte raakten op het kruispunt van de Koksijdeweg en de Veurnsestraat drie voertuigen in een ongeval betrokken ten gevolge van de gladheid. De wagens werden bestuurd door vrouwen: de 28-jarige I.J. uit Middelkerke, de 34-jarige K.V. uit Koksijde en de 26-jarige H.H. uit De Panne.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees