CD&V schudt minister Chabert wakker

BRUSSEL, MEISE -
Met een brief aan haar partijgenoot en ex-dorpsgenoot Jos Chabert, minister in de Brusselse regering, wil Vlaams volksvertegenwoordiger Sonja Becq uit Meise de Brusselaars aanzetten tot meer solidariteit met de inwoners van de Noordrand.

,,U weet hoe mooi, actief en bruisend onze gemeente is, onze ,leefgemeenschap Meise' zoals we vroeger zegden'', zo staat het in de brief.

,,Vandaag overwegen steeds meer mensen te verhuizen, ook wie hier actief was in de parochie en het verenigingsleven, omdat zij de geluidsoverlast niet meer aankunnen.''

,,U heeft destijds uw gewicht in de schaal gelegd om onze regio niet te overbelasten, door de instelling van de route die uw naam draagt, de Route Chabert. Wij zouden u nu willen vragen uw gewicht mee in de schaal te leggen om te komen tot een harmonisering van de geluidsnormen voor Vlaanderen, Brussel en Wallonië en tot een spreiding van de geluidslast over de hele regio rond Zaventem, inclusief Brussel.''

Omdat Brussel strengere geluidsnormen hanteert dan Vlaanderen kan er voorlopig geen sprake zijn van het uitwijken van sommige vliegtuigen naar het luchtruim boven de hoofdstad. De brief van Sonja Becq is mee ondertekend door Meises CD&V-schepen voor Leefmilieu Jos Emmerechts en plaatselijk partijvoorzitter Chris Verhaegen. (PDA)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees