Comité ,,Jos Blijft'' naar viering Danneels

WEZEMBEEK-OPPEM, BRUSSEL -
Het comité ,,Jos Blijft'' uit Wezembeek-Oppem wil zondag in Brussel aan kardinaal Danneels een protestbrief overhandigen.

Het comité ,,Jos Blijft'' voert voort actie tegen het ontslag van Jos Verstraeten als pastoor van de Wezembeekse Sint-Pietersparochie.

Zondag trekt het comité met affiches naar Brussel voor een actie in de marge van de viering voor kardinaal Danneels, die 25 jaar bisschop is. Comitéleden willen de kardinaal een protestbrief overhandigen.

Dat ze hiervoor naar Brussel trekken heeft onder meer te maken met het feit dat de kardinaal tot dusver weigert om leden van het comité en de plaatselijke parochieploeg te ontvangen.

,,We hebben vernomen dat de kardinaal enkel met Jozef Vandelook wil praten'', aldus Marceline Degeling van het comité. Vandelook is de federatiepastoor van Tervuren die al enkele malen zijn publieke steun heeft betuigd aan Jos Verstraeten en mee aan de basis ligt van de protestpetitie. Verstraeten werd eind vorig jaar ontheven van zijn taak als pastoor van de Sint-Pietersparochie omdat hij weigerde in te gaan op de vraag van het aartsbisdom om opnieuw een Franstalige mis in te richten in de kerk.. (belga)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees