Haven ligt opnieuw dag plat

GENT -
De Gentse havenarbeiders hebben gisteren opnieuw gestaakt. Een delegatie trok naar Straatsburg om te betogen tegen de Europese richtlijn waardoor bemanningen zelf schepen mogen laden en lossen. Het Europees Parlement stemt wellicht vandaag over de richtlijn.

,,In de haven liggen zeventien zeeschepen te wachten tot ze geladen of gelost worden. Vijf zeeschepen hebben hun komst uitgesteld omdat ze weten dat niet gewerkt wordt. Maar ook dinsdag en woensdag zullen we de gevolgen van de actie voelen, want eerst komen de schepen aan de beurt die al liggen te wachten. Alle stouwerijen ondervinden last van de staking. Het ergst getroffen is Sidmar waar schepen die ertsen en kolen aanvoeren aan de kade liggen'', zegt Peter Mortier van het Havenbedrijf.

,,We hebben begrip voor het standpunt van de havenarbeiders, maar het is jammer dat hun actie de havengebruikers treft die zelf niets aan de situatie kunnen doen.'' De havenvakbonden kondigden al aan zich over verdere acties te beraden indien de Europese richtlijn wordt goedgekeurd. (RVH)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees