Messengevecht in asielcentrum Pokmoere

EEKLO -
Twee asielzoekers zijn gisteren slaags geraakt in de tuin van het asielcentrum aan de Pokmoere. De onenigheid mondde uit in een messengevecht waarbij één asielzoeker zwaargewond werd en voor een operatie naar het Heilig Harthospitaal werd overgebracht. De reden van de ruzie is nog onbekend, maar zeker is wel dat beide herrieschoppers niet meer naar het asielcentrum terugkeren: ,,Dit dulden wij niet, ze weten dat dit onze sanctie is'', zegt het Rode Kruis, dat het asielcentrum in Eeklo openhoudt.

Wat zich gisterochtend in de tuin van het asielcentrum heeft afgespeeld is nog niet bekend. Een Afghaans asielzoeker, die al anderhalf jaar op uitsluitsel wachtte en het daar erg moeilijk mee had, knapte wat klusjes op om zijn energie te botvieren.

Ook de andere kemphaan, een Kosovaar van Albanese afkomst, had energie te veel en werd om die reden gevraagd om buiten wat te helpen in de tuin. Om de een of andere reden zijn de twee aan het ruziën geraakt en plots werd een fors mes bovengehaald en werden messteken uitgedeeld. De Afghaan werd meerdere keren geraakt, waaronder één keer diep in de long. De Kosovaar had enkel wat oppervlakkige verwondingen aan de arm.

De politie en de MUG kwamen onmiddellijk ter plaatse. De Afghaan werd naar het Heilig Harthospitaal voor een operatie overgebracht, de Kosovaar werd door de politie voor verhoor meegenomen. De ondervragingen met een tolk waren gisteravond nog aan de gang, maar de man wordt vandaag wel voorgeleid bij de onderzoeksrechter.


Eerste keer sinds opening
Het is de eerste keer in ruim een jaar dat het asielcentrum open is, dat er zich een dergelijk feit voordoet. ,,Wij betreuren dat het gebeurd is, maar zoiets kan ook voorvallen in andere gemeenschappen, niet alleen in een asielcentrum'', zegt persverantwoordelijke Leen Tullen. ,,De andere bewoners van het centrum werden na het voorval prima opgevangen door het personeel en kregen uitleg over het gebeurde. Wij gaan voor de twee herrieschoppers alvast de sanctie toepassen die wij altijd in zulke gevallen handhaven: zij komen niet meer in het asielcentrum en worden naar een ander centrum overgebracht, tenzij de politie er anders over beslist.''

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees