Begijnhoflaan Hansbeke protesteert tegen nieuwe verkaveling

,,Nog meer verkeer kan onze buurt niet slikken''

HANSBEKE -
De komst van een nieuwe verkaveling achter het klooster in Hansbeke zorgt voor onrust bij de buurtbewoners. Toen de bewoners van de Begijnhoflaan vorige week in deze krant daarover lazen, ontstond paniek. De buren eisen een betere communicatie van de gemeente en willen weten of er rekening wordt gehouden met hun opmerkingen over de extra verkeersdruk.

Alle inwoners van de Begijnhoflaan in Hansbeke verzamelden gisteravond om te zien wat ze konden doen om hun eisen kracht bij te zetten. ,,De nieuwe verkaveling krijgt alleen een ontsluiting via de Doornbosstraat en de Begijnhoflaan'', zegt Dirk De Baets in naam van al zijn buren.

,,Als er honderd nieuwe woningen komen, betekent dat dat er ongeveer 150 extra auto's door onze straten moeten rijden. Dat kunnen wij niet slikken. De gemeente zwaait met een eventuele ontsluiting via de langverwachte Ring rond Hansbeke maar daar geloven wij niet in. Er wordt al 35 jaar over die nieuwe weg gepraat, maar hij is er nog niet. Wij zijn vragende partij voor een extra ontsluiting langs de achterzijde van het politiekantoor. Zo moet niet alle verkeer door onze straat. De ontsluiting aan die kant wordt nu door de gemeente overgelaten aan de creativiteit van de privé-verkavelaar. Maar wij weten ook dat een privé-verkavelaar alleen aan geld denkt en niet aan de buurt.''


Gebrek aan informatie
Naast de problemen met de ontsluiting, klaagt de buurt ook een gebrek aan informatie aan. ,,Na de hoorzitting van december hebben we niets meer gehoord. En nu gaat het punt al naar de gemeenteraad. Wij weten niet eens of met onze opmerkingen rekening werd gehouden. De bevoegde schepen heeft het dan over het openbaar onderzoek. Maar wij hadden liever gehad dat er eens met ons werd gepraat in plaats van ons bezwaren te laten indienen. Dat zou minder formeel en veel doeltreffender zijn'', aldus nog De Baets.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees