Lid van Koninklijke Bommelorde krijgt opschorting van straf

Grap met behanglijm loopt uit de hand

OUDENAARDE/RONSE -
De Oudenaardse rechter acht José D. (56) uit Ronse, lid van de Orde van de Koninklijke Bommels, schuldig aan het toebrengen van opzettelijke slagen en verwondingen aan een vrouw tijdens de Bommelstoet van 6 januari 2001. De man krijgt echter geen straf. Aan de burgerlijke partij moet hij wel een schadevergoeding van alles samen 2.319 euro betalen.

De Ronsese Bommelfeesten van 2001 kregen voor de voormalige Bommelkoning en lid van de Orde van de Koninklijke Bommels José D. een gerechtelijk staartje. Tijdens de Bommelstoet gaf de man een vrouw, die als grap zijn achterwerk met een soort behanglijm insmeerde, een klap op de wang. Het slachtoffer hield aan de slag een blijvende ongeschiktheid van drie procent door een vermindering van het gehoor over.

,,Besmeurd worden met behanglijm is geen plagerij meer'', argumenteerde advocaat Marie-Paule Gremonprez. ,,Mijn cliënt schrok toen hij plots iets plakkerigs aan zijn achterwerk voelde. Bleek dat een vrouw met een kwast een witte brij op zijn kostuum had gesmeerd. Hij liep de vrouw achterna en gaf haar inderdaad een klap op de wang. Hier is duidelijk sprake van uitlokking, want had die vrouw het zitvlak van mijn cliënt niet ingesmeerd, dan was er niets gebeurd.''


Eigen aan Bommelfeesten
Volgens het openbaar ministerie en de burgerlijke partij ,,zijn dergelijke plagerijen eigen aan een carnavalesk gebeuren zoals de Bommelfeesten''. Beide partijen vonden de agressieve reactie van de beklaagde overdreven. Volgens het slachtoffer was zij overigens niet met behanglijm maar met schuimpoeder aan het werk.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees