Weinig verschuivingen in top 20


In de top 20 van de grootste werkgevers in de metaalsector zijn weinig grote verschuivingen gebeurd. Jonckheere Bus en Coach neemt op nummer 1 de plaats in van BC Components (het vroegere Philips). De zeven grootste bedrijven -- op het vlak van tewerkstelling -- verliezen arbeidsplaatsen.

In de top 20 staan maar twee bedrijven waar het personeelsbestand groeide: Bril Carrosserie van 120 in 2001 naar 139 in 2002 en RMC van 81 naar 83. Bij Bril Carrosserie werd in september 2001 een nieuwe hal van 6.200 m2 gebouwd voor een volautomatische poederlakinstallatie. ,,We hebben daarin bijna vier miljoen euro geïnvesteerd'', zegt Louis Bril. ,,Dat verklaart de stijging van de tewerkstelling''.


Onzeker klimaat
Volgens ACV Metaal heerst in twee bedrijven uit de top 20 een onzeker klimaat. Dat is het geval bij BC Components, dat in andere vestigingen met herstructureringen kampt en bij gieterijen Vuylsteke Gebroeders. Dat werd gedeeltelijk overgenomen door het Waalse Lecompte.

Modulare Lighting uit Roeselare verdween met 55 arbeiders uit de top 20. Die plaats wordt ingenomen door Haelvoet uit Ingelmunster. Daar werken 57 arbeiders, een stijging van 8 arbeidsplaatsen tegenover 2001. (AVN)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees