Ieper gaat vanaf paasvakantie met paard en koets Brugge achterna

Koetsritten door centrum


Ieperlingen Wouter Polfliet en Yves Clabau starten met koetstochtjes in het centrum van Ieper. Vanaf de paasvakantie kan de toerist in Ieper zich een stukje in Brugge wanen, waar de koetsritten sinds jaar en dag een toeristische voltreffer zijn.

Wouter Polfliet en Yves Clabau zijn momenteel een opleiding aan het volgen om een koets met paard te mogen besturen. Ze starten kleinschalig: met één koets en één paard. De aankoop volgt eerstdaags.

,,We willen zachtjesaan beginnen: op vrijdag, zaterdag en zondag en tijdens de schoolvakanties. De koets biedt plaats aan vijf personen. Het idee komt inderdaad uit Brugge. We zullen een begeleide tocht aanbieden met uitleg in het Nederlands, het Engels of het Frans'', zegt Wouter Polfliet.

Het Ieperse schepencollege heeft alvast het licht op groen gezet voor dit nieuwe toeristische initiatief. De start- en stopplaats zal de Neermarkt zijn, aan de kant van de Lakenhalle. Ook wordt gedacht aan een los- en laadzone bij het Kasselrijgebouw op de Grote Markt.


Proefproject voor twee seizoenen
Het koetsavontuur van Wouter en Yves wordt als een proefproject beschouwd voor twee toeristische seizoenen. In die periode krijgen ze exclusiviteit voor hun initiatief. Er zou immers een tweede kandidaat zijn, die wil starten met een paardentram.

Het traject dat de koets zal afleggen, loopt van de Neermarkt over de Coomansstraat, Vandepeereboomplein, Kloosterpoort, Janseniusstraat en Diksmuidsestraat naar de Grote Markt. Vandaar gaat het verder via de Sint-Jacobsstraat, Guido Gezelleplein, Bollingstraat, Menenpoort, Hoornwerk, Leopold III-laan, fietspad tussen sporthal en Rijselpoort, Rijselsestraat, Grote Markt en Neermarkt.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees