Milde weer versnelt werken Willebroek-Temse

N16 wijzigt vanaf vrijdag

BORNEM -
Op vrijdag 14 maart starten de werken op de N16 aan de Bornemse kant van de snelweg. Alle verkeer wordt dan omgeschakeld naar het vernieuwde baanvak richting Temse. De afslag Hingenesteenweg -- kant Hingene -- wordt opnieuw opengesteld. Deze laatste fase van de werken op de gewestweg tussen Willebroek en Sint-Niklaas zal beëindigd zijn voor het bouwverlof.

De werken op de N16 vorderen goed, mede door de verbeterde weersomstandigheden. Tijdens de eerste fase werd het wegdek van de Hingenesteenweg en de N16 opengebroken aan de kant van Hingene, richting Temse. Dat deel van de tunnel werd aangelegd en de nieuwe fietspaden en bermen werden grotendeels afgewerkt.

De aannemer zal in de tweede fase het kruispunt N16 kant Bornem volledig heraanleggen. Naast het bouwen van het tweede deel van de tunnel wordt het wegdek aangepast en nieuwe fietspaden aangelegd. Na de werken wordt de nieuwe omgeving uiteraard voorzien van het nodige groen.

De verkeersomleiding zal voor de weggebruikers er totaal anders uitzien in de fase vanaf 14 maart. Via verharde doorsteken in de middenberm komt het verkeer voor beide richtingen op het rijvak naar Temse terecht. Deze doorsteken komen ter hoogte van de Roddam en het Essostation. Het autoverkeer richting Bornem-centrum rijdt voor beide richtingen via de Lodderstraat en de Puursesteenweg of eventueel via de Pedro Colomalaan.

Fietsers op de N16 kunnen in beide richtingen over het nieuwe noordelijke fietspad. De fietsers van Hingene naar Bornem en vice versa gebruiken het kruispunt Hingenesteenweg tot het tijdelijke fietspad om de afgesloten N16 over te steken. (MSS)

  • Meer inlichtingen bij de politiediensten van de zone Klein-Brabant: 03-890.76.00.
  • Corrigeer

    IN HET NIEUWS

    Verkiezingen in jouw gemeente:

    POPULAIRE VIDEO'S

    Het beste van Enkel voor abonnees