Collega's bewonderen Mol-baas Marc

BRUSSEL -
De medewerkers van de afdeling Product Management van ING Insurance in Brussel zagen hun chef Marc Simons zondagavond als de Mol uit zijn hol kruipen. Lang niet iedereen had in directeur Marc Simons de saboteur gezien in het druk bekeken TV1-programma.

,,Toen Marc vorig jaar drie weken met vakantie vertrok, werd voor de grap de roddel gelanceerd dat hij mee zou doen aan De Mol'', vertelt Veerle Josson, een van Marcs ondergeschikten. ,,Marc heeft daar tot de dagen voor de uitzending van de eerste aflevering, toen zijn naam op de kandidatenlijst in de krant stond, niets willen over zeggen'', herinnert Danny Claes zich.

,,Ik heb dan ook elke zondagavond gekeken naar De Mol terwijl ik de vorige editie niet heb gevolgd.'' Volgens Danny kwam zijn baas over zoals hij werkelijk is: ,,Als iemand die op een charmante maar toch doordringende manier een groep mensen kan bijeenhouden en motiveren maar toch ook zijn wil kan opdringen''.

De collega's hebben Marc Simons de afgelopen weken, tijdens de klassieke maandagochtend-gesprekken, bestookt met allerlei vragen over De Mol maar Marc gaf steeds niet thuis. ,,Vorige week had ik nog een gesprek met hem'', vertelt Tim Rheinhard. ,,Ik heb hem toen op de man af gevraagd wie de mol was, maar hij heeft er zich weer met een kwinkslag en een sadistisch glimlachje vanaf gemaakt.''

Tim had niet het flauwste vermoeden dat zijn baas wel eens de onderkruiper kon zijn. Inge had een licht vermoeden dat haar baas de Mol kon zijn. ,,Hij gedroeg zich niet bij alle proeven als de manager zoals wij hem kennen. Bij sommige proeven schoof hij zijn verantwoordelijkheid af en toen ging bij mij een lichtje branden.''

,,Ik wil hem wel eens vragen om een Mol-spel hier op het werk te organiseren, als vorm van teambuilding'', grapt Veerle. Zij en haar collega's Tim en Danny hebben in ieder geval veel bewondering voor hun baas, dat hij het zo subtiel heeft gespeeld en zo goed heeft kunnen volhouden. (PDA)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees