Ontslag als cadeau voor echtgenote

ZEMST -
Karel Van Ransbeeck (SP.A) zet een punt achter zijn politieke loopbaan. Hij zat 26 jaar in de gemeenteraad van Zemst, waarvan vijf jaar als schepen van financiën. Over zijn opvolging moet de SP.A-afdeling zich nog beraden.

Van Ransbeecks ontslag komt vrij onverwacht. Hij was wel aan deze legislatuur begonnen om vooral de partij te helpen.

,,Ik doe het niet uit onvrede met de politiek. Maar nu ik 65 ben, wil ik ook eens de zin van mijn echtgenote doen. In die 26 jaar in de lokale politiek zat zij dagen alleen thuis. Ze heeft me steeds gesteund. Daarom vind ik dat ik haar niet beter kan bedanken dan met haar naar haar thuisbasis te gaan wonen in Geraardsbergen'', vertelt Van Ransbeeck. Het echtpaar heeft zijn woning in de Blokstraat in Hofstade verkocht.

De SP.A-Zemst overlegt hoe het verder moet. Als raadslid wordt Karel Van Ransbeeck opgevolgd door Judith Silverans uit Elewijt. Zij is kabinetsmedewerkster van volksvertegenwoordiger Hans Bonte. Wie de taak van schepen op zich zal nemen, wordt wellicht nog deze week uitgemaakt.

De kans bestaat dat er wordt overgegaan tot een wissel van bevoegdheden binnen het schepencollege. Schepen van Openbare Werken Bob Van Steenbergen was in de vorige legislatuur al drie jaar schepen van Financiën, nadat Van Ransbeeck die taak drie jaar op zich had genomen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees