Kunstmarkt weer spil van Drongenkermis

GENT -
Naast de jaarlijkse kunst-, ambachten- en folkloremarkt op zondag 15 juni zijn vier tentoonstellingen en een toneelvoorstelling de blikvangers van de kermis in Drongen-centrum.

 • Omdat de avondmarkt wegens een tekort aan belangstelling van de marktkramers is afgelast, begint de kermis op vrijdag 13 juni om 20.30 uur met de verkiezing van Miss Euro-Vlaanderen 2003 in de feesttent op het Drongenplein.
 • Zaterdag 14 juni van 11 tot 18 uur sjachermarkt in de Oude Abdij- en Drongenstationstraat en vanaf 13 uur kinderrommelmarkt op de speelplaats van de Sint-Vincentiusschool. In garage De Poorter om 14 uur voorstelling door Wimpies Poppentheater. Twee uur later op dezelfde plaats kinderdisco.
 • In de Oude Abdij loopt tijdens het kermisweekeinde een tentoonstelling van striptekenaar Hec Leemans. Nog in de Oude Abdij worden edelmetalen geëxposeerd. Tevens expositie over een voormalige Drongense klompenmakerij. Drongenaar Frederic Moseley stelt zijn schilderijen tentoon in het dienstencentrum.
 • In het parochiaal centrum geven Martine Vanderjeugd en Griet Dobbelaere op kermiszaterdag om 20 uur een voorstelling van het toneelwerk Dubbel-spel van auteur-regisseur Paul Goossens. Gratis. De showavond met de formatie AB Nono en met gastoptredens van Dominique en Sergio@The Ladies start om 20.30 uur in de feesttent.
 • Van 10 tot 19 uur loopt in de centrumstraten de 31ste editie van de door Cultuurplatform Drongen georganiseerde kunst-, ambachten- en folkloremarkt . In de Oude Abdij houden enkele amateurkunstenaars open atelier.Toneelvereniging De Leizezonen stelt op de boerderij van de Oude Abdij enkele keren een wagenspel voor en op diverse plaatsen in randanimatie voorzien. (EDA)

  Corrigeer

  IN HET NIEUWS

  Verkiezingen in jouw gemeente:

  POPULAIRE VIDEO'S

  Het beste van Enkel voor abonnees