Cultuur- en ontspanningssite in de maak voor Koekelare

BLO-school gaat tegen de vlakte

KOEKELARE -
De gemeente Koekelare lanceert een masterplan voor de site Proot en BLO-school langs de Moerestraat. ,,De gemeente wil dit deel van Koekelare uitbouwen tot cultuur- en ontspanningszone'', bevestigt burgemeester Patrick Lansens.

,,De BLO-school gaat tegen de vlakte en in de plaats komt er een polyvalente cultuurzaal met 300 tot 400 modulaire zitplaatsen. Deze polyvalente cultuurzaal omvat ook een podium, loges, sanitair, berging en foyer met bar. Deze ruimte kan ook voor niet-podiumkunsten gebruikt worden'', zegt Patrick Lansens.


Herenhuis Proot
krijgt horecafunctie

,,Daarnaast staat het beschermde herenhuis Proot, dat een verlengstuk van de polyvalente cultuurzaal moet worden. Huize Proot zal vooral een horecafunctie krijgen. Zo willen we dit beschermde gebouw voor het grote publiek openstellen en daardoor verhoogt de belevingswaarde. De combinatie van de horecafunctie met het sociaal-cultureel gebeuren in de nieuwe zaal opent voor de toekomstige exploitanten commerciële horizonten'', stelt Patrick Lansens.

,,Achter Huize Proot en de nieuwe zaal is er een siertuin voorzien met een kleinschalig bouwproject voor senioren. In een latere fase zijn er ook gebouwen voorzien voor de gemeentelijke muziekschool'', aldus de burgemeester.

,,Heel dit project situeert zich op een terrein van 5.000 tot 6.000 vierkante meter pal in het centrum van de gemeente. De details staan nog niet vast. Het is een eerste worp, een masterplan dat reacties moet uitlokken. Ik verwacht dat de bevolking massaal reageert. Pas na de zomervakantie starten we met de opmaak van de definitieve plannen'', aldus nog burgemeester Lansens.

  • De voorlopige plannen liggen in het gemeentehuis van Koekelare. Reacties zijn er welkom. Meer info in het gemeentehuis, tel. 051-58.92.01 of bij Patrick Lansens, tel. 051-58.33.89.
  • Corrigeer

    IN HET NIEUWS

    Verkiezingen in jouw gemeente:

    POPULAIRE VIDEO'S

    Het beste van Enkel voor abonnees