Leuvenaars doen beklag over verkeer in centrum

,,Bussen veroorzaken overlast''

LEUVEN -
,,We zijn de overlast van de bussen in de binnenstad grondig beu.'' Dat zeggen sommige Leuvenaars die op de infovergadering van het structuurplan in het Waegehuys het Fochplein betitelen als een fetisch voor het stadsbestuur.

De infovergaderingen over het structuurplan verglijden al te vaak naar discussies over mobiliteit. Avond na avond trekken de schepenen en extern begeleider Johan Van Reeth naar de burger om de plannen van de stad toe te lichten. Eén thema lijkt onvermijdelijk: mobiliteit.

,,We zijn de overlast van de bussen in de binnenstad grondig beu.'' ,,Het Fochplein lijkt wel een fetisch voor het stadsbestuur.'' ,,Bijkomende parkings zullen nog meer auto's naar de binnenstad lokken.'' Het zijn maar enkele uitspraken van de Leuvense burgers die de infovergaderingen in het Waegehuys bijwoonden.


Plein is knooppunt
,,In de toekomst zullen er zeker niet minder bussen rijden in de stad. Het stadsbestuur wil in samenspraak met De Lijn het openbaar vervoer net promoten. Alleen op die manier kunnen we het aantal auto's in de binnenstad verminderen. Kleinere bussen zijn geen oplossing. Op de populaire lijn 2 heeft De Lijn dat geprobeerd, maar je kreeg er geen kip meer bij. Comfortabel voor de reiziger is dat zeker niet. Bovendien kost een kleine bus evenveel in aankoop en moet De Lijn meer personeel inzetten voor de kleine bussen. Ongetwijfeld een kostelijke zaak en dat ziet De Lijn niet meer zitten. Wat het Fochplein betreft, kunnen we alleen maar zeggen dat het plein het knooppunt is van de Leuvense bussen. Waar gaan we naartoe als de bussen ook al problemen opleveren?'', stelt externe begeleider van het structuurplan Johan Van Reeth.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees