Inbraken in bouwbedrijf, bibliotheek en woningen in Petegem en Ooike

Slordige dieven laten sporen na

WORTEGEM-PETEGEM -
In de nacht van maandag op dinsdag waren dieven aan het werk in Petegem en Ooike. Naast het bouwbedrijf nv Van De Velde en de openbare bibliotheek, werden ook in enkele woningen diefstallen of diefstalpogingen vastgesteld. Meer dan waarschijnlijk moesten de inbrekers op verschillende plaatsen de vlucht nemen. In het holst van de nacht organiseerde de politie zelfs nog een zoekactie met een speurhond. De daders glipten evenwel door de mazen van het net.

Omstreeks 3 uur werd de politie door een inwoner van de Kortrijkstraat in Petegem gealarmeerd. De alerte bewoner zag in de nabijgelegen openbare bibliotheek in de wijk Rozenhof een lichtje flikkeren. Een patrouille snelde te plaatse en stelde vast dat de achterdeur geforceerd was. Schepen van Cultuur Dirk Lelieur werd even later door de politie uit bed gebeld: ,,Aan de zijkant van de bibliotheek was de omheining doorgeknipt en met geweld werd de PVC-achterdeur geforceerd. Uit de kassa is een paar honderden franken verdwenen. De gloednieuwe computers bleven onaangeroerd en in de toiletruimte vonden we een zaklamp. Vermoedelijk werd de inbreker door de politiepatrouille opgeschrikt. Met de hulp van een speurhond werd duidelijk dat de dader richting Kortrijkstraat was gevlucht.''


Handschoen
Op een boogscheut van de bibliotheek, in de achtertuin van de woning van Ingrid De Preester in de wijk Rozenhof, lieten de inbrekers nog een spoor achter: ,,Ik vond het al eigenaardig toen ik deze ochtend op het tuinpad een blok ijs, afkomstig uit de dichtgevroren vijver, zag liggen. Iets later zag ik dat de tuinbank omgegooid was en op het gazon voor de bank lag ook een zwarte handschoen. De dieven hebben wellicht niet de tijd gehad om in te breken. Rond 3.30 uur hebben wij toevallig licht gemaakt en daardoor zijn ze misschien wel gevlucht. Hoe dan ook, door dit voorval wil ik een alarminstallatie laten plaatsen.''


Computers
Ook de bouwonderneming nv Van De Velde in de Eekhoutstraat in Petegem, waar de kantoren gevestigd zijn, kreeg ongewenst bezoek over de vloer. In de tuin werd een draad doorgeknipt en via een glazen achterdeur, die gewoon verbrijzeld werd, verschaften de inbrekers zich toegang tot de verschillende kantoren. De dieven maakten drie computerschermen, een laptop, een gsm en wat geld uit de kassa buit. Ook hier wordt vermoed dat de daders hun werk niet hebben kunnen afmaken en wellicht door iets of iemand werden opgeschrikt. Ongetwijfeld met de bedoeling om ook de computers zelf te stelen, waren al alle kabels losgekoppeld.

Maar dat de dieven niet uitsluitend oog hebben voor geld of gsm's werd bij een slachtoffer in de Lindestraat in Petegem bewezen. Daar werd immers zo'n 1.200 liter huisbrandolie gestolen. Tenslotte waren inbrekers ook aan het werk in twee woningen in de Deinzestraat in Ooike.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees