Euro rijdt door Brussel

BRUSSEL, ANDERLECHT -
In Brussel is de euro al op ronde. De Euro Info Bus, een Londense dubbeldekker, moet inwoners en handelaars begeleiden bij de eindsprint naar de Europese munt. Tot begin februari zal de bus halt houden op meer dan veertig plaatsen in Brussel.

Minister Eric Tomas startte gisteren de rit van de opvallende Euro Info Bus. Het is een dubbeldekker in de blauw-gele kleuren van het Hoofdstedelijk Gewest. Het initiatief komt van de Kamer van Koophandel en Nijverheid van Brussel. Uit onderzoek blijkt dat slechts 30 procent van de handelaars de Eurostarterkits aangevraagd heeft. Velen van hen weten nog altijd niet hoe ze de overgang het best kunnen laten verlopen voor hun handelszaak en de klant.

Bedoeling is om zo dicht mogelijk bij de inwoners informatie aan te reiken over de nieuwe munt. De bus parkeert bij winkelcentra, in straten en op pleinen.

In de informaticaruimte kunnen de bezoekers surfen op cd-roms en presentaties. In de documentatieruimte liggen tientallen brochures om in te neuzen of mee te nemen en op de bovenverdieping is een vormingsruimte geïnstalleerd met 26 zitplaatsen en videomateriaal.

De omgeving van de bus wordt een animatieplaats waarin de euro centraal staat. Met het Eurorad van Fortuin , een Euroquiz en geschenkreizen naar een Europese hoofdstad zal geen Brusselaar ontsnappen aan informatie over de overgang naar de munt. (KDL)

  • De routes en de agenda van de Euro Info Bus krijg je op het groene nummer 0800/30500 en staan on line op www.khnb.be.
  • Corrigeer

    IN HET NIEUWS

    Verkiezingen in jouw gemeente:

    POPULAIRE VIDEO'S

    Het beste van Enkel voor abonnees