Geest Eric Baranyanka wervelt door musical ,,Alladin''

LEMBEEK -
,,Het is natuurlijk heel wat anders dan muziek maken met The Nile, maar het is een uitdaging. Dit is het hoogste dat je professioneel in het musicalgenre kan bereiken'', knikt Lembekenaar Eric Baranyanka tevreden. Vanaf donderdag 20 december staat hij mee als een van de hoofdacteurs op de planken in Gent en Anwerpen in de musical Alladin. De rol van de geest in dit betoverend sprookje lijkt hem op het lijf geschreven.

,,Natuurlijk kennen de meeste mensen me als muzikant en als zanger, maar eigenlijk staat wat ik met The Nile op het podium doe niet eens ver van het acteren zoals nu van me wordt verwacht. The Nile heeft altijd een groot gehalte aan entertainment gehad. Vergeet niet dat ik in het Afrikaans museum in Tervuren ook als animator werk'', vertelt de Lembekenaar met Burundese roots.

,,Voorts brachten vijf jaar ervaring met het Schooljeugdtheater en wat televisie-ervaring in Familie me tot het theater en de musical. Onder meer speelde ik mee in de hommage aan Jacques Brel op de Boelwerf in Temse, in Les Belges dans l'espace van Christophe Mercier en in enkele shows van Walter Capiau''.

,,Het is bij een van die shows dat mensen van Music Hall me zijn komen vinden. Wat ik nu meemaak is fantastisch. Het is hard werken, maar alles wordt zeer professioneel in goede banen geleid'', aldus Eric Baranyanka. ,,In de musical speel ik de geest die als een huperkinetische figuur over het podium wervelt, zingt en danst. Ook fysisch niet te onderschatten''.

Naast hem speelt Gunther Levi de rol van Alladin en Yasmine de rol van prinses Jasmien. De sultan wordt vertolkt door Jos Van Geel en Jafar door Herbert Bruynseels. De regie is in handen van Jos Van Dom. Opvallend is dat bij het dansteam met David Strauss nog een andere Lembekenaar op het podium staat.

,,Natuurlijk wil ik muzikaal voort actief blijven, maar televisiewerk of musical zie ik zeker ook wel zitten. Ik hoop dat mijn rol in Alladin een mooi visitekaartje wordt'', besluit Eric Baranynka.

 • Alladin loopt van 20 december tot 20 januari in de Capitole in Gent en van 23 februari tot 10 maart in de Stadsschouwburg in Antwerpen. Info en tickets op 0900-00.991.
 • Corrigeer

  IN HET NIEUWS

  Verkiezingen in jouw gemeente:

  Meest Gelezen

  POPULAIRE VIDEO'S

  Het beste van Enkel voor abonnees