Eerste vonnis in snelrecht

DIEPENBEEK -
Een 36-jarige man uit Diepenbeek had gisteren de twijfelachtige eer als eerste door een Limburgse rechtbank volgens de snelrechtprocedure veroordeeld te worden. De kerel kreeg één jaar cel voor een inbraak in een feestzaal in Diepenbeek.

De Diepenbekenaar heeft al een aardig gevuld strafblad. Sinds juni van dit jaar was hij weer op vrije voeten nadat hij een gevangenisstraf had uitgezeten voor feiten gepleegd in 1999.

Een kleine maand geleden werd de verleiding hem weer te groot en brak bij binnnen in een feestzaal. Hij nam achtduizend frank uit een spaarkas, stal een portefeuille en nam ook de sleutels van een wagen die voor de deur geparkeerd stond.

Hij liep tegen de lamp toen hij vorige week de auto probeerde te slijten in Lommel. Voor de rechter beweerde hij onder invloed van drank en drugs gehandeld te hebben.

Dit was de eerste rechtszaak voor een Limburgse rechtbank die volgens snelrecht werd behandeld. Tot nog toe waren de Limburgse advocaten niet echt te vinden voor deze procedure uit vrees voor de schending van de rechten van de verdediging.

Gisteren leek het selecrecht eerder in het nadeel van het slachtoffer uit te vallen. De eigenaar van de feestzaal daagde onvoorbereid op ter zitting en kreeg één frank provisoire schadevergoeding. (MBR)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees