Torhoutenaar komt om het leven bij verkeersongeval in Staden

Twee werkmakkers verongelukt


In de Diksmuidestraat in Staden verloren vrijdagavond twee werkmakkers het leven. Bestuurder Mario Lampaert (22) uit Torhout overleed ter plaatse in het autowrak. Voor Mario Hostyn (29) uit Houthulst kwam de medische hulp eveneens te laat. Hij zat achter de verongelukte chauffeur. Patrick Verleye (29) eveneens uit Torhout werd in kritieke toestand weggevoerd. De drie werkmakkers verdienden hun boterham als huisvuilophalers bij de firma Vancoppenolle uit Handzame.

De tragedie had vrijdagavond even voor 22 uur plaats. De Opel Kadett bestuurd door Mario Lampaert kwam uit de richting van Zarren. Patrick Verleye zat naast de jonge automobilist. Mario Hostyn zat op de achterbank, achter de chauffeur.

De drie werkmakkers verdienden hun boterham als huisvuilophalers bij de firma Vancoppenolle in Handzame (Kortemark). Mario Lampaert was er sinds augustus vorig jaar als interimarbeider aan de slag. De jonge Torhoutnaar uit de Stationsstraat werd op 22 oktober 1980 geboren en was niet gehuwd. Zijn uitvaartplechtigheid heeft op vrijdag 17 januari om 10 uur plaats in de decanale Sint-Pieterskerk in Torhout.

Mario Hostyn uit de Toekomststraat in Houthulst werkt sedert begin 2001 bij Vancoppenolle. De verongelukte vader van twee kinderen werd op 8 mei 1973 geboren. Patrick Verleye uit de Bruggestraat in Torhout had eveneens twee kinderen en werd geboren op 28 juli 1973. Hij was bijna een jaar in dienst. Mario Hostyn en Patrick Verleye waren heel regelmatig samen op pad voor de ophaling van huisvuil, veelal in Zwevezele. Het trio vertrok vrijdagavond omstreeks 18 uur van een nieuwjaarsreceptie bij hun werkgever.


Linkerflank plooit rond gevelhoek
De autokaravaan reed van Zarren richting Staden. De Opel Kadett bestuurd door Mario Lampaert reed als eerste van een vijftal voertuigen. In het begin van de Stadense bebouwde kom botste zijn wagen tegen de middenberm in de lichte bocht naar rechts van de Diksmuidestraat. De jonge chauffeur verloor de controle over zijn autostuur. De Opel Kadett ging rechts van de rijweg en ramde de zijgevel van het huisnummer 124. De linkerflank van de auto plooide zich rond de gevelhoek.

Chauffeur Mario Lampaert en zijn passagier Mario Hostyn achter hem overleden in het autowrak. Onder begeleiding van een medische urgentieploeg werd Patrick Verleye in kritieke toestand overgebracht naar het Roeselaarse Heilig-Hartziekenhuis. Zijn medische toestand is sedert zaterdagvoormiddag stabiel, maar blijft zorgwekkend. (HWR)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

ENKEL VOOR ABONNEES

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees