Arbeider reiniging spuit centrum vol

BRUSSEL -
De Brusselse politie heeft dinsdagochtend een man opgepakt die ervan verdacht wordt meer dan honderd ,tags' te hebben achtergelaten in het centrum. Raar maar waar: de verdachte werkt bij een reinigingsdienst. En dat net nu een brigade in de stad speurt naar graffiti...

De tagger werd om 1.30 uur door een politiepatrouille opgepakt in de Nieuwstraat omdat hij een meer dan opvallende belangstelling vertoonde voor een muur. De verdachte werd gefouilleerd en dat leverde naast een spuitbus viltstiften op. Voldoende bezwarend materiaal om te bekennen dat hij de spuiter is met de artiestennaam ,Wouf', een veelgelezen tag in en om de winkelgalerij City 2.

Tijdens een huiszoeking vond de politie spuitbussen en veel documentatie. De verdachte wacht een dagvaardiging door het parket wegens vandalisme. De man werkt bij de gewestelijke reinigingsdienst Net Brussel.

Amper een paar weken geleden kondigde de stad Brussel aan dat een speciale brigade voortaan speurt naar graffiti. Met een lagedrukreiniger komt ze langs om graffiti en tags te verwijderen. Drie maanden lang is de dienstverlening gratis. Daarna vraagt de stad een bijdrage, afhankelijk van de grootte van de tag.

,,Vooral bij scholen, bruggen en stations hebben we veel werk'', weet Luc Devyver, hoofdinspecteur van de reinigingsdienst. ,,Graffiti creëert vooral 's avonds, als de rolluiken naar beneden zijn, een onveiligheidsgevoel. Het is een vorm van vandalisme die we moeten bestrijden.'' En als de politie de taggers op heterdaad betrapt? ,,Zware sancties zijn niet zinvol, denk ik. De politie stelt eerder alternatieve sancties op, zoals mee op poetsronde gaan met onze diensten.'' (JHW)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees