DRIE DAGEN BILJARTEN VOOR EUROPEES RECORD

SINT-KATELIJNE-WAVER -
Gisterenmiddag om 12 uur gestart, wil Willy Biesemans uit Sint-Katelijne-Waver tot zondagmiddag in Zemst rond het biljart blijven lopen. Lukt het hem, dan breekt hij het Europees record biljarten en staat hij eerlang in het Guinness Book of Records.

Willy is 47 en lid van de biljartclub in café ,In den arm' aan de hoek van de Brusselsesteenweg en de Armstraat in Zemst. Tussen pot en pint was al eens gezegd dat het Europees record biljarten naar Zemst moest komen. Willy trekt de stoute schoenen aan en dank zij de medewerking en de steun van Jean Juliens is de recordpoging officieel gestart.

,,Het record staat op 65 uur en 4 minuten. Ik wil er een uur bijdoen. Gemakkelijk wordt het niet. Maar het is haalbaar'', gelooft Willy.

,,Om het uur mag hij vijf minuten rusten. Hij mag die rusttijden ook opsparen tot een langere rustperiode. Dat zal hij ook doen. Om de zes uur een half uur rust, daar heb je wat aan. Dan kan de dokter even komen kijken en de kinesist ingrijpen als het nodig is. Hij kan zich dan ook degelijk verfrissen. Op die manier moet het haalbaar zijn'', meent Juliens.

Niets is onverlet gelaten. Er zijn tegenspelers genoeg gevonden en zelfs even veel reserven. De tijd wordt gemeten met digitale bestatigers waarmee duiven geklokt worden. Dokters Roelands en Van Engeland zorgen voor medische bijstand. Kinesisten Dirk Nees en Christof en Elke Buelens-Van Steenwinckel, staan paraat om de recordjager fysiek wat op te peppen indien nodig.

Supporters zijn er te over. Premieschenkers al even veel. En de uitbaters van het café weten ook dat ze in het ,slechtste' geval de klok rond de deur en de tapkraan moeten open houden tot zondagmiddag.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees