Kringloopcentrum opent filiaal in Maldegem


Het Meetjeslandse Kringloopcentrum opent op zaterdag 24 augustus een filiaal in Maldegem. Dat gebeurt in een nieuwbouw op het Vliegplein. ,,Door in Maldegem een filiaal te openen, hopen we in de gemeente meer herbruikbare goederen in te zamelen'', zegt coördinator Ronny Van De Putte.

Het Kringloopcentrum Meetjesland is een vzw die wordt beheerd door de gemeente- en ocmw-besturen van Aalter, Assenede, Eeklo, Kaprijke, Knesselare, Maldegem, Sint-Laureins, Waarschoot en Zomergem. In september 1989 opende een winkel aan de Tieltsesteenweg in Eeklo, recent kwam er ook een vestiging in Assenede. In een kringloopcentrum kan men voor een prikje tweedehandse kledij, meubelen, elektrische apparaten, speelgoed en decoratie-artikelen op de kop tikken.

Straks opent het Kringloopcentrum Meetjesland een filiaal in Maldegem. Daarmee hoopt men iets te doen aan het feit dat in Maldegem veel minder wordt ingezameld dan in andere gemeenten. ,,Aanvankelijk onderhandelden we over een opslagruimte in het bedrijvencentrum aan de Bogaerdestraat. Uiteindelijk viel de keuze op een nieuwbouw van een zeshonderd vierkante meter op het Vliegplein. Als we later merken dat we te klein behuisd zitten, kunnen we nog uitbreiden'', zegt Ronny Van De Putte. De opening van het filiaal zorgt voor een aantal bijkomende jobs.

 • Het kringloopcentrum aan het Vliegplein is open vanaf zaterdag 24 augustus om 10 uur. Info: 09-377.77.74.
 • Corrigeer

  IN HET NIEUWS

  Verkiezingen in jouw gemeente:

  Meest Gelezen

  POPULAIRE VIDEO'S

  Het beste van Enkel voor abonnees