Inbrekers betrapt in OCMW-gebouw

ZOTTEGEM -
Zondagavond zijn twee inbrekers op heterdaad betrapt tijdens een inbraak in het OCMW van Zottegem. Eerder was het duo actief aan de GB en in de kapel van Onze-Lieve-Vrouw van Deynsbeke.

Zondag omstreeks 20 uur werd de politie ervan verwittigd dat er inbrekers aan het werk waren in en rond het OCMW-complex in de Deinsbekestraat. OCMW-voorzitter Hector Petit: ,,Een van de bewoners van de huisjes rechtover het OCMW heeft de twee aan het werk gezien toen ze de kapel van Onze-Lieve-Vrouw van Deynsbeke binnendrongen om het offerblok te kraken. Van de kapel trokken ze naar het OCMW. Ze raakten binnen langs de brandtrap. Toen ze daar opgemerkt werden, haalden ze een smoes boven en vroegen tot hoelang het rusthuis bezocht kon worden. Intussen hadden ze wel de handtas van een bejaarde buit gemaakt. Toen kwam de politie aan en konden de twee ingerekend worden.''

Tijdens de aanhouding werd de buit, die het duo had gemaakt, weggegooid waarna die door de eigenaars gerecupereerd kon worden.

De dieven waagden zich toch ver om in een gebouw binnen te dringen waar een rustoord is gevestigd. Petit: ,,Het was al wat later op de avond en dan is er niet veel bezoek meer. Wat het personeel betreft was enkel de nachtdienst van de partij.''

De twee jongeren worden ervan verdacht eerder ook in de GB van Zottegem een poging tot inbraak te hebben gepleegd. De politie is volop bezig met het onderzoek.


Dalende inbraakcijfers
De inbraak komt net op het ogenblik dat de politie van de zone Zottegem-Herzele-Sint-Lievens-Houtem de inbraakcijfers van het eerste semester van het jaar bekendmaakte. Daaruit blijkt dat het aantal inbraken met bijna de helft is gezakt ten opzichte van een jaar geleden. Tijdens de eerste zes maanden van dit jaar werd in de zone 53 keer ingebroken. Vorig jaar was dat nog 97 keer. Volgens de politie is dat goede resultaat te wijten aan enerzijds de aanhouding van enkele daders en anderzijds de preventieve tips die aan de bevolking worden meegegeven.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees