Op de fiets met Johan

IZEGEM -
Minister Johan Vande Lanotte sprong zaterdagmorgen in Izegem op de fiets voor een tocht van ruim zestig kilometer. Al wie het wou, kon met hem meefietsen en de belangstelling was groot.

,,Ruim honderd mensen schreven zich op voorhand in'', vertelt SP.A-senator Myriam Vanlerberghe. ,,De rest wachtte het weer af.'' Aangezien er een stralende zon boven Izegem prijkte, boden zich de dag zelf nog eens bijna honderd mensen aan.

De vzw De Fiets en vice-premier Vande Lanotte zijn aan de elfde editie toe van De Fiets op met Johan . Er worden zes tochten georganiseerd en voor het eerst werd Izegem aangedaan.

Aan de ingrediënten tijdens de tocht werd niet geraakt. Er was animatie, de begeleiding gebeurt door ervaren wegkapiteins, er wordt tegen een aangepaste snelheid gefietst en een mecanicien en bezemwagen zorgen voor ondersteuning.


Boogschieten
Omstreeks 9.30 uur vertrok de karavaan vanop de parking aan zaal ISO. De tocht ging richting Ledegem. Onderweg mocht het publiek een gokje wagen op Johan Vande Lanotte en gedeputeerde Patrick Van Gheluwe die het met pijl en boog tegen elkaar opnamen. De opbrengst van de rit ging naar het centrum voor arbeidszorg De Tatsevoet in Izegem.

Zondag werd een tweede rit gereden in Ettelgem en gisteren was Schuiferskapelle aan de beurt. Daar werd de aankomst muzikaal door The Fickly Boys omlijst. De rest van de week komen nog Stavele en Harelbeke aan de beurt en donderdag wordt in Oostende de laatste rit verreden. (FM)

  • Wie meer informatie wil, kan terecht op 059-43-73-67 of de website www.defiets.be
  • Corrigeer

    IN HET NIEUWS

    Verkiezingen in jouw gemeente:

    POPULAIRE VIDEO'S

    Het beste van Enkel voor abonnees