Vrachtwagens botsen aan E429-Nijvelsesteenweg in Halle

Kruispunt uren dicht

HALLE -
Het kruispunt van de E429 en de Nijvelsesteenweg was gisteren enkele uren versperd door een ongeval met twee vrachtwagens. Het kruispunt lag lag onder olie en brandstof. Het verkeer richting Doornik werd enkele uren omgelegd. Op het middaguur stond er al een file van op de Ring.

Het kruispunt van de E429 en de Nijvelsesteenweg was gisteren enkele uren versperd. De E429 is de verbindingsweg tussen de Brusselse Ring en de A8 naar Doornik.

Omstreeks 11 uur botsten er twee vrachtwagens. Een Franse trucker remde voor het rode licht. Een andere reed op hem in. De Franse truck werd weggeduwd. De stuurhut van de aanrijdende vrachtwagen werd vernield aan de rechterzijde. Die chauffeur, een 36-jarige uit Alken, bleef ongedeerd. Hij kon zijn vernielde cabine verlaten en kwam er met de schrik vanaf. De Franse trucker werd met pijn in de nek naar het ziekenhuis van Halle gebracht.

Het kruispunt lag bezaaid met olie en brandstof. Liefst 300 liter mazout kwam uit de gescheurde tank en vloeide over de laan en het kruispunt. De brandweer reinigde de weg.

De twee rijvakken in de richting van Brussel werden herleid tot één rijvak richting Brussel en één rijvak voor het verkeer naar Doornik. Het verkeer stond stil vanaf de Brusselse Binnen- en Buitenring met de aansluiting E19-E429 (verbindingsweg Ring A8) richting Doornik. Komende vanaf de oprit Bergensesteenweg was er file in de richting van de Ring.

Pas om 14 uur was de rijweg weer vrij voor alle verkeer.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees