Teken plagen chirokamp

WEMMEL -
De Wemmelse chirojongens en -meisjes worden op hun kamp in Wortel (Hoogstraten) in de provincie Antwerpen geplaagd door tekenbeten. Eén lid werd bij thuiskomst naar het AZ-VUB in Jette overgebracht en moet er vijf dagen verblijven.

Voorzitter van de Wemmelse jeugdraad Raf De Visscher is mee op chirokamp en bevestigt de ,tekenplaag'. ,,Elke dag moeten wij hier tot dertig teken verwijderen bij onze leden. Melina, een meisje van 7 jaar uit Wemmel, had een beet tussen haar wimpers. Wij probeerden haar zo goed mogelijk op te vangen, maar toen ze net thuis was op 10 augustus, nam de infectie toe'', aldus De Visscher.

,,Haar lichaam reageerde op de bacteriële infectie en toen ze thuis kwam, trad er een zwelling op. Haar ouders besloten naar het Academisch Ziekenhuis te gaan in Jette, waar ze vijf dagen moet blijven voor een antibiotica-behandeling.''


Geen paniek
De Wemmelse chiro is in Wortel met 76 leden en 20 leiders en mensen die instaan voor de keuken. ,,Er is geen reden tot paniek,'' verzekert De Visscher. ,,Melina is bij de jongste groep en die vertrok naar huis op 10 augustus. De oudere leeftijdsgroepen blijven op kamp in Wortel tot 15 augustus. Iedereen amuseert zich rot. We hadden last van teken, maar kijken goed uit. Die rotbeestjes worden verwijderd met pincet, en de huid wordt grondig ontsmet,'' licht de jeugdraadvoorzitter toe. (JHW)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees