Aalter-Brug krijgt 41 woningen bij

AALTER -
De kleine parochie Aalter-Brug krijgt er wellicht in de loop van volgend jaar zo maar ineens 41 woningen bij. Een Gentse bouwmaatschappij diende een verkavelingsaanvraag in voor nieuwe woningen langs het kanaal Gent-Brugge, tussen Woestijne en Brug-Noord.

,,Dat zal een grote verandering betekenen voor Aalter-Brug, een nieuwe impuls'', zegt een enthousiaste Patrick Hoste, schepen van Ruimtelijke Ordening. ,,We zijn ervan overtuigd dat het een verbetering zal zijn, het zal de kern van Aalter-Brug versterken. Het zal nieuw leven brengen in een parochie waar het de laatste jaren stilletjes was.''.

Dwars door de nieuwe verkaveling, 29 open en 12 halfopen bebouwingen, komt er een nieuwe weg die Woestijne zal verbinden met Brug-Noord. Ter hoogte van beide kruispunten met de nieuwe wijk komen verkeerstafels. Het lokale verkeer tussen dorpskern en verkaveling wordt gestuurd via Brug-Noord naar de Sint-Godelievestraat. Het andere verkeer naar Aalter, Ursel of Knesselare wordt via Woestijne en de Eerste Poolse Pantser Divisiestraat geloodst naar de provinciale Urselweg.


Dorpskernvernieuwing
,,De dorpskernvernieuwing die gepland is voor volgend jaar wordt door de nieuwe verkaveling bijgestuurd'', zegt Aalterbruggeling Philippe Verleyen, schepen van Leefkernen. ,,Het stuk Brug-Noord tussen Sint-Godelievestraat en de tunnel onder de Knokkeweg wordt opgenomen in de heraanleg van de dorpskern. Dat moet de verkeersveiligheid aldaar verhogen. Er lopen gesprekken met meubelbedrijf Sturzo om dat mogelijk te maken.''

Volgens Peter Goossens, projectmanager van Villabouw Bostoen uit Drongen, starten de bouwwerken vermoedelijk volgend jaar. ,,We zijn ervan overtuigd dat het verkrijgen van een verkavelingsvergunning voor 41 percelen van gemiddeld 600 vierkante meter snel moet kunnen gaan. We hebben immers het dossier al grondig doorgenomen met zowel de gemeente Aalter als Stedenbouw.'' (STJ)

Corrigeer

MEER NIEUWS