Fietsertjes te voet over zebrapad

VRASENE -
De verkeerswerkgroep van de beide basisscholen in Vrasene stimuleert de fietsende kinderen deze week om te voet over het zebrapad te gaan. Maar aan het zebrapad ter hoogte van Dorpsdam-Nieuwe Baan leek dat gisteren geen eenvoudige opdracht.

,,Vandaag heeft het gemeentebestuur een geschenkje (het boek Met Jommeke in het verkeer of een balpen) voorzien voor iedereen die de boodschap ter harte neemt'', zegt Elie De Baere van de dienst Verkeer en Mobiliteit. ,,Het is immers van levensbelang dat we de kinderen de juiste weg tonen in het drukke verkeer. Om ook andere scholen aan te zetten dergelijke acties te ondernemen, vinden we het belangrijk dat hieraan de nodige aandacht wordt besteed.'' In de basisscholen van Vrasene was er trouwens vorig jaar al met succes een autoloze schooldag.


Honderden auto's
In een wekelijkse beurtrol met Magda De Jonghe zorgt de gemachtigde verkeersopzichter Norbert De Smet er elke ochtend voor dat de kinderen veilig kunnen oversteken. ,,Dagelijks begeleiden we hier een honderdtal kinderen en hun ouders. Hier komen honderden auto's voorbij tijdens het halfuur dat we dienst hebben. Ik ben uitermate tevreden over de discipline van kinderen en ouders, maar een aflossing van de wacht is al eens noodzakelijk. Ik doe het graag voor de schoolgaande jeugd'', aldus Smet.

Dario Despeghel, een voorbeeldige leerling, kreeg zopas een Jommekesalbum. ,,Ik ben daar zeer tevreden mee, maar wist niet dat er een actie zou zijn. Dagelijks steek ik hier over aan het zebrapad en als de verkeersopzichter ons daarbij nog een handje toesteekt, dan is alles nog veiliger.'' (GVG)

Corrigeer

MEER NIEUWS