Rode Kruis Hamme opent nieuw diensten- en crisiscentrum

,,Veel inzet van vrijwilligers''

HAMME -
In de Meulenbroekstraat opent het Rode Kruis komend weekend haar gloednieuw dienstencentrum. ,,Hier worden alle afdelingsdiensten gehuisvest, maar het complex kan ook fungeren als crisiscentrum'', licht RK-voorzitter Dirk Van Beem toe aan de vooravond van de feestelijke opening.

Volgens Van Beem begint het verhaal bij de reorganisatie van de Hamse Rode Kruisafdeling in 1996. ,,We stelden daarbij de rol van de medewerkers in de verschillende diensten voorop, de opleidingen, de evenwaardigheid van personen en diensten binnen de afdeling en de functionele aanpak. De accommodatie op de Markt bleek niet meer te voldoen om deze doelstellingen te verwezenlijken. Uit een studie bleek dat het gebouw renoveren te duur was. In 1998 bereikten we een akkoord met het gemeentebestuur omtrent de verkoop van de lokatie op de Markt en het ter beschikking stellen van de bouwgrond in de Meulenbroekstraat. Daardoor konden we dit nieuwe dienstencentrum realiseren, zonder de Rode Kruiswerking in het gedrang te brengen. Vanaf nu beschikken we over een schitterende accommodatie, ook dankzij de enorme inzet van onze 76 vrijwillige medewerkers en de steun van 1635 leden.''


Open weekend
Vanavond om 19.30 uur wordt het nieuwe RK-complex officieel geopend. Zaterdag 14 en zondag 15 september is iedereen welkom tijdens het open weekend, telkens van 10 tot 18 uur. Centraal staat dan een audiovisuele voorstelling van de verschillende Rode Kruisdiensten en het beschikbaar materiaal. Zaterdagnamiddag staat de problematiek van de dodehoekspiegel in de spots en houdt het Jeugd Rode Kruis haar startdag vanaf 14 uur. Zondagvoormiddag om 10 uur is er initiatie over eerste hulp. Doorlopend ensceneert de brandweer de bevrijding van een autorallypiloot en geeft de politie demonstraties met de politiehond. Reanimatiepoppen zijn ter beschikking. Iedereen kan kennismaken met de nieuwe ziekenwagen. Wie de Rode Kruislidkaart toont, krijgt een gratis koffie. Kinderanimatie en bar zijn vrij toegankelijk.

  • Nieuw dienstencentrum Rode Kruis Hamme, Meulenbroekstraat 1b. Centraal oproepnummer: 105. Info: tel. 052/47.27.67.
  • Corrigeer

    MEER NIEUWS