Magisch circusspektakel voor lagereschoolkinderen

LICHTERVELDE -
Het circus is in het dorp. Geheel onverwachts trouwens. De directeurs van de drie Lichterveldse scholen werden maandagochtend gecontacteerd door Leo Verswijvel -- de oudste circusdirecteur in Vlaanderen -- met de vraag of hij donderdag en vrijdag zijn interactieve kinderprogramma mocht komen voorstellen in hun scholen. Magic Circus zet aldus in Lichtervelde het nieuwe seizoen in.

Directeur Johan Cool (vrije basisschool): ,,Na enig twijfelen en na overleg met de collega-directeurs Patrick Strubbe en Jonny Ramon en burgemeester Ria Pattyn ben ik op het voorstel ingegaan. Nadien hebben wij in allerijl de ouders op de hoogte gebracht van dit initiatief. Het zijn immers de ouders die de drie euro toegang zullen moeten betalen. Wij willen zeker de indruk niet geven dat we op hun rug lukraak festiviteiten programmeren in de school. Wij proberen in de klas trouwens nog wat te werken rond circus en kermis.''

Hoe Leo Verswijvel -- in circuskringen beter gekend als Bill Kartoum -- in Lichtervelde is terechtgekomen, horen we van de man zelf. Bill Kartoum is de directeur van het Magic Circus, dat een eigenzinnige, kindgerichte mix brengt van nummers met clowns en boerderijdieren.


Subsidies
Big Bill: ,,Vorig seizoen hebben we opgetreden voor 70.000 kinderen. Dit seizoen hopen wij Oost- en West-Vlaanderen aan te doen. Ik wou het seizoen inzetten in Lichtervelde, onder meer omdat ik de burgemeester ken. Ik laat trouwens mijn nieuwe programmaboekjes in Lichtervelde drukken. Door te tonen wat wij kunnen, hopen wij van de Vlaamse gemeenschap subsidies in de wacht te slepen. Tussen haakjes: wij zijn op zoek naar iemand die bereid is een maand les te volgen om in het circus op te treden. Wanneer dat lukt, komen we op tv.''

Gisteren konden de kinderen van de gemeenteschool en de gemeenschapsschool Magic Circus live aan het werk zien. Vandaag vrijdag is het de beurt aan de vrije basisschool. Geen grote nummers met poema's, beren, tijgers en hoogstaand internationaal variété, maar clowns, kleine dieren en opvoeringen waarbij Bill en zijn echtgenote Patrizia centraal staan.

Corrigeer

MEER NIEUWS