Voortbestaan Castorama niet bedreigd

KORTRIJK -
De Franse doe-het-zelf-zaak Castorama, gevestigd in het bouwcentrum Pottelberg in Kortrijk, is in haar voortbestaan niet bedreigd.

,,Het ware al té gek om een rendabel bedrijf te sluiten'', zo verklaarde Olivier Val de LiSvre, de manager van de Castorama-groep in Frankrijk.

Ook Philippe Despriet, zaakvoerder van het bouwcentrum die zeven jaar geleden Castorama als trekker voor zijn bouwcentrum naar Kortrijk haalde, deelt die mening. ,,Wat niet is uit te sluiten is dat het Britse Kingfisher, dat de controle over Castorama verwierf, een overnemer zoekt voor de Franse keten'', aldus nog projectontwikkelaar Despriet.

De Kortrijkse winkel, die zeventig mensen tewerk stelt, draait aardig.

Bij Castorama in Kortrijk verwees de plaatselijke directie voor alle commentaar naar Jonathan Miller, woordvoerder van Kingfisher in Engeland. Die stuurde ons op zijn beurt door naar Graham Fairbank in Parijs. Die laatste ontkende dat de sluiting wordt overwogen. Hij zegde dat Yan Schechire, die de leiding heeft over alle Casto's in de wereld, wel eerst de rendabiliteit van de Kortrijkse inplanting onderzoekt en de winkel, daar waar nodig, nieuwe impulsen bezorgt'', zo klonk het. Maar sluiten? Geen sprake van. (BVC)

Corrigeer

MEER NIEUWS