Werk van zelfde trio dat in Kortrijk Delhaize overviel?

Drie supermarkten overvallen in Le Nord


In het Franse noorden kregen drie supermarkten met bijna een even grote oppervlakte als het Delhaize-filiaal aan de Loofstraat in Kortrijk, dinsdag en woensdagavond op hun beurt overvallers op bezoek. De gelijkenis tussen de hold-ups gepleegd over de grens met die van vorige zaterdagavond, gepleegd bij Delhaize, is frappant.

Het is derhalve niet uitgesloten dat ook die misdrijven het werk waren van dezelfde daders die in de Franse pers nu al worden omschreven als le gang des supermarchés .

Dinsdagavond, even voor het sluitingsuur, was de supermarkt Champion in Roost-Warendin, vlakbij Douai, aan de beurt. Net als in Kortrijk boden drie gewapende en gemaskerde individuen zich via de nooddeur bij de kassa's aan en eisten het geld van drie kassa's op. Drie klanten die nog in het winkel aanwezig waren moesten plat op hun buik gaan liggen. Ze maakten 10.000 euro buit. Vandaar reden ze naar Hem waar Champion een tweede vestiging heeft. Het was toen 19.50 uur. Ook daar moesten de winkeliers op de grond gaan liggen. De daders moesten evenwel afdruipen met een magere buit: 1.500 euro.


Klap
Woensdagavond pleegden dezelfde drie daders omstreeks 19 uur een overval in het warenhuis Aldi in Wattrelos. Net als maandagavond bedreigden ze het warenhuispersoneel met een machinepistool, een geweer en een vuistwapen. Toen één van de kassiers weigerde zijn kassa open te maken diende een dader hem met zijn wapen een klap toe tegen het hoofd. Het personeelslid moest naar het ziekenhuis, een meisje dat alles zag gebeuren geraakte in shock. Telkens verplaatsten de daders zich in een grijskleurige wagen Golf die gestolen nummerplaten droeg.(BVC)

Corrigeer

MEER NIEUWS