Jong VLD peilt naar reacties op CD&V/SP.a-beleid

,,Kortrijk heeft centrummanager nodig''

KORTRIJK -
Het stadsbestuur moet zelf de basis leggen voor een actieve winkelstad. Een stedelijke woonregie volstaat niet langer. Om de leeglopende stadskern opnieuw aantrekkelijk te maken moet het stadsbestuur een centrummanager aan het werk zetten die tussen de handelaars leeft.

De centrummanager moet de noden van de handelaars detecteren en nieuwe winkels naar het centrum lokken. Hij moet leegstaande panden opnieuw zien te verhuren en een goede communicatie op gang brengen tussen stad, handelaars en bewoners.

Dat is één van de conclusies uit een bescheiden bevraging die Jong VLD bij honderd bewoners hield. Met die enquête wou Jong VLD aan de weet komen hoe de bevolking reageert op vijfhonderd dagen beleid van CD&V/SP.a, geleid door burgemeester Stefaan De Clerck.


Gele vestjes
Op het vlak van veiligheid moeten de verantwoordelijke schepenen een actievere rol gaan spelen: kleine overtredingen moeten harder worden aangepakt, kwetsbare groepen moeten prioritair worden behandeld en scholieren moeten dringend kunnen beschikken over die citroengele vestjes waardoor ze zichtbaarder worden in het verkeer.

Op het vlak van mobiliteit moet de binnenstad toegankelijker worden voor voertuigen en de gemoderniseerde tunnel aan de Doorniksestraat moet opnieuw in de beide rijrichtingen toegankelijk worden. De parking Dam moet terug gratis worden. Het eerder gelanceerde nachtbussenproject moet op zijn minst worden onderzocht.


Muziekfestival
Een modern medium als internet moet via internetkiosken in de stad voor iedereen toegankelijk worden gemaakt, zo mogelijk in combinatie met een privé-initiatief en Kortrijk moet een muziekfestival krijgen die naam waardig. Er moet worden gewerkt aan een heropleving van de Kapucijnenstraat, ooit omschreven als het mirakelstraatje, maar nu zo dood als een pier. De openingsuren van bib- en andere openbare diensten moeten worden aangepakt. Zo begrijpen de VLD-jongeren niet waarom de hoofdbib op zaterdagnamiddag zijn deuren sluit.

De VLD-jongeren zien ook heil in een jongeren-aantrekkingsplan: ter aanmoediging van jongeren tot dertig die in Kortrijk komen wonen moet een reductie worden doorgevoerd van de geldelijke lasten. Ten slotte moet een belastingenbeleid worden gevoerd dat een stuk milder is dan dat waarmee de doorsnee-burger vandaag wordt opgezadeld. Kortom, Kortrijk moet een betaalbare stad worden voor iedereen die er woont en werkt. (BVC)

Corrigeer

MEER NIEUWS