Zondagavond filmavond in cultuurcentrum in Alsemberg

De Meent wil bioscoop van Zennevallei worden

ALSEMBERG -
Het moet een automatisme worden, dit seizoen in het cultuurcentrum De Meent in Alsemberg: zondagavond wordt filmavond. Op het menu prijken telkens recente films die kunnen afgespeeld worden op de gloednieuwe filminstallatie zodat de dolby-stereo-kwaliteit van een normale bioscoopzaal is gegarandeerd is. De Meent speelt met zijn uitgebreid filmaanbod in op een reële vraag en wil zo ook voor jongeren de drempel verlagen.

,,De jongste seizoenen kwam film al regelmatig voor in ons cultuuraanbod in samenwerking met filmclub Projekta'', motiveert cultuurfunctionaris Tina Van Boxtal de accentverschuiving. ,,Maar we willen een stapje verder gaan. Vanaf nu is er elke zondagavond om 20 uur film in De Meent. We staan borg voor recente films die maximum zes weken in de bioscoop uit zijn. We willen een beetje de bioscoop van de Zennevallei worden. Zo plannen we in de schoolvakanties ook namiddagvoorstellingen voor families met kinderen en voor senioren. Met Projekta blijven we eenmaal in de maand samenwerken. Dan kiezen we voor een iets oudere kwaliteitsfilm, eventueel met voor- of nabespreking''.

De Meent hoopt vooral een publiek van jongeren te bereiken dat nu verplicht zijn naar Brussel uit te wijken.

,,Het grote verschil met de vorige seizoenen is dat we nu technische kwaliteit kunnen bieden. De Meent schafte zopas een nieuwe geluids- en filminstallatie aan zoals die in professionele bioscopen ook wordt gebruikt'', aldus cultuurschepen Eddy Deknopper. Voor een filmvoorstelling betaalt men in De Meent 4 euro. Een abonnementsformule en reductie bij jeugdfilms is mogelijk.


Filmgekte
Om zondagavond als filmavond te lanceren, pakt De Meent zaterdag 28 september en zondag 29 september uit met een filmgekte-weekeinde. Zaterdag 28 september kan men gratis naar de film Le fabuleux destin d'Amélie Poulain . Zondag 29 september kunnen filmfanaten vanaf 12 uur aanschuiven aan een gratis ontbijtbuffet.

Om 14 uur staat de familiefilm Minoes van Vincent Bal op het programma. Vanaf 6 oktober start de reeks zondagse filmavonden.

Het volledige filmprogramma is te consulteren op www.applaus.be.

Corrigeer

MEER NIEUWS