Politierechtbank Vilvoorde twijfelt niet aan multanova's

,,Boete best betalen''

VILVOORDE -
Wie de stiptheid van de bemande camera's in onze regio in vraag stelt, en zijn boete niet betaalt, komt bedrogen uit. Het politieparket van Vilvoorde vervolgt de wanbetalers sowieso. ,,De multanova's werken wel degelijk en juridisch is er geen probleem,'' stelt het politieparket.

,,Duizenden illegaal geflitst'' was de kop van onze krant op woensdag 11 september. De ijkdienst van Economische Zaken meldde dat er verkeerde snelheden met de bemande camera's worden opgemeten. Het gaat om de bekende multanova's.

Meteen toen het bericht verscheen, kreeg substituut procureur Des Konings Johan Van Laethem van het politieparket Vilvoorde verschillende telefoons. Het politieparket is bevoegd in het gros van de gemeenten in de (noord)rand rond Brussel.

Johan Van Laethem: ,,Overtreders belden naar het politieparket met de melding dat ze hun boete voor overdreven snelheid niet wilden betalen. Ik kan u garanderen dat het politieparket zal blijven vervolgen. De multanova is technisch in orde. Het Zwitserse apparaat is betrouwbaar en wordt onder meer ook gebruikt door Duitsland. Onze buren gaan toch geen slechte toestellen inzetten?''


Expertise
,,Het standpunt van het politieparket Vilvoorde is eenvoudig: Wie zijn boete niet betaalt, wordt vervolgd. De hardrijder die de vrijspraak vraagt, omwille van het feit dat hij de betrouwbaarheid van de multanova's in twijfel trekt, riskeert om hoge kosten te moeten betalen. Zo zal er op de Vilvoordse politierechtbank een expert worden aangesteld als de overtreder de betrouwbaarheid van het flits-apparaat betwist. De kosten voor de expertise van de multanova kunnen al gauw oplopen tot 3.000 euro. In geval dat de overtreder ongelijk krijgt voor de politierechtbank, moet hij bovenop de boete ook nog eens deze expertisekosten betalen.''

,,Bovendien staan we juridisch sterk. Een arrest van Cassatie van 12 maart 2002 bevestigt dat de werking van de bemande camera's niet zomaar in vraag kan worden gesteld,'' besluit de procureur. Hij waarschuwt alvast overtreders om geen avontuur aan te gaan bij de Vilvoordse politierechtbank, want dat kan in geval van een veroordeling veel geld kosten.

Corrigeer

MEER NIEUWS