,,Meer agenten dan voorheen''

VILVOORDE -
,,Het nieuwe personeelskader van de politiezone van Vilvoorde en Machelen zal drie politiefunctionarissen en vier burgerkrachten meer tellen dan voordien in de korpsen van beide gemeenten en de rijkswachtbrigade van Vilvoorde waren tewerkgesteld.'' Dat stelt het politiecollege van de zone Vima als reactie op eerdere berichten deze week over de afbouw van datzelfde politiekorps.

De verwarring is volgens het politiecollege ontstaan omdat aan de federale overheid voorgesteld werd negen extra politieagenten aan te werven. De overheid wil dat niet financieren en dus heeft het college een personeelskader uitgewerkt van 124 politiefunctionarissen en 18 burgerpersoneelsleden. Dat is meer dan de normen van de federale overheid die voor Vilvoorde in 119 politiemensen en 5 burgers voorziet. Het aantal administratieve medewerkers werd sterk verhoogd ,,om de agenten te ontlasten van bureauwerk en om hen toe te laten meer op straat te komen''.

,,We betreuren dat de oppositie de weigering van de federale overheid aanwendt om bij de bevolking verwarring te scheppen over het verminderen van het aantal agenten'', aldus nog het politiecollege van Vilvoorde en Machelen. De VLD-oppositie in Vilvoorde heeft burgemeester Jean-Luc Dehaene op de jongste gemeenteraadszitting zwaar aangepakt over wat zij ,,de afbouw van het politiekorps'' noemen. Volgens de liberalen werd begin dit jaar een korpsgrootte van 132 agenten en 20 burgerkrachten vooropgesteld.

,,Om het nieuwe kader op te vullen, zoeken we nog zes politiemensen en vijf burgerkrachten'', aldus het politiecollege. Tien van de nog vrije jobs zijn onlangs open verklaard. Vilvoorde en Machelen hopen tegen eind dit jaar of begin 2003 personeel te vinden voor die vacante plaatsen. (PDA)

Corrigeer

MEER NIEUWS