Vrachtwagen met varkens uit de bocht in Zeveren

ZEVEREN -
Een vrachtwagen geladen met varkens ging gisteren om 11 uur op de Aaltersesteenweg in Zeveren, ter hoogte van café Sportwereld, uit de bocht. De vrachtwagen kantelde en gleed in volle vaart tegen een personenwagen. Auto en wegreus kwamen tot stilstand tegen de afsluiting van een huis. Als bij wonder vielen er geen slachtoffers. Ruiseledenaar William Van Belleghem, die in de verpletterde wagen zat, kwam er met de schrik en een bloedneus van af. Ook de varkens overleefden de uitschuiver, op één enkel dier na dat moest worden afgemaakt.

De uitbaatster van café De Sportwereld zag het ongeval, samen met enkele bezoekers, gebeuren. ,,Ik was net aan het bestellen toen ik een vrachtwagen zag die in de bocht begon te slingeren'', vertelt Lisette Longueville.

,,Het ging allemaal bijzonder snel. Toen ik de wegreus zag aanstormen, dacht ik eerst dat die op het terras van ons café terecht zou komen. Maar ineens ging de camion sterk overhellen, de rechterwielen raakten los van het wegdek. De vrachtwagen ging uiteindelijk helemaal overstag en gleed tegen een personenwagen. De klap was verschrikkelijk, het gehuil van de dieren in de camion afschuwelijk.''

De hulpdiensten waren snel ter plaatse. Vrachtwagenchauffeur Joris Feys uit Koekelare, die voor de firma Bruteyn uit Lotenhulle met een lading varkens onderweg was, bleef ongedeerd. Ook de bestuurder van de aangereden wagen, Ruiseledenaar William Van Belleghem, kroop heelhuids uit het autowrak. Hij had enkel een bloedneus.


Gevaarlijke plek
Het spectaculaire ongeval veroorzaakte op de drukke gewestweg tussen Deinze en Aalter grote verkeersoverlast. Het is niet de eerste keer dat in de buurt van café De Sportwereld zware ongevallen gebeuren. In het recente verleden reden zich op die plaats al enkele jongeren te pletter tegen een boom.

Corrigeer

MEER NIEUWS