Man die op schoonzoon schoot blijft in de cel

Familiedrama naar hof van assisen

RONSE / OUDENAARDE -
De 61-jarige Ramadan P. uit Ronse, die in januari zijn schoonzoon neerschoot, zal zich voor het Gentse hof van assisen moeten verantwoorden voor poging tot moord. Dat bevestigde gisteren advocaat Hein Diependaele die zijn cliënt voor de Oudenaardse raadkamer verdedigde. Ramadan P. blijft voorlopig aangehouden.

Op zaterdagnacht 25 januari kende een ruzie tussen de dochter van Ramadan P. en zijn schoonzoon een dramatische afloop. Het koppel, dat al meer dan twintig jaar getrouwd was, leefde al een tijd in onmin. In een poging om alsnog de brokken te lijmen, zocht de man zijn vrouw aan de woning van Ramadan P. in de Beukenlaan in Ronse op. Maar een gesprek in de auto ontaardde echter in een zoveelste hoogoplopende ruzie.

Toen Ramadan P. van in zijn huis de verhitte discussie zag, nam hij zijn geweer en stapte naar buiten. Hij schoot drie kogels naar zijn schoonzoon die nog in de auto zag. Terwijl het slachtoffer zwaargewond naar het ziekenhuis werd gebracht, wachtte de schutter op de politie. Zonder verweer liet hij zich oppakken. Het slachtoffer overleefde de aanslag, maar is wel verlamd.


Naar assisen
Volgens advocaat Hein Diependaele staat het zo goed als vast dat zijn cliënt voor het hof van assisen zal moeten verschijnen: ,,Al had dit dossier evenzeer kunnen gecorrectionaliseerd worden. Belangrijker is nu dat mijn cliënt niet in de cel hoeft te blijven wachten tot hij voor de rechter moet verschijnen. Wij zullen de nodige stappen ondernemen om hem intussen vrij te krijgen.''

Corrigeer