Kortrijks stadspersoneel krijgt nieuwe fietsen

KORTRIJK -
De vzw Mobiel mag nieuwe fietsen leveren aan de stad Kortrijk. Het gaat in totaal over 50 volledige nieuwe en goed uitgeruste fietsen die de bestande en slecht onderhouden vehikels zullen vervangen. Mobiel zal instaan voor het volledig onderhoud van de rijwielen.

Meer zelfs: een werknemer die met een lekke band staat, mag ter plaatse wachten op de herstellers van Mobiel, die meteen een vervangfiets zullen meebrengen.

De bestaande 53 fietsen van de stad zal Mobiel overnemen. Het gaat om verloren of gestolen fietsen die bij de politie beland waren, waar de eigenaar niet om kwam en die uiteindelijk na een opknapbeurt door de vzw Fietsrijk verdeeld werden over verschillende stadsdiensten.

Omdat er geen onderhoud aan gebeurde, bleven hoe vaker hoe meer fietsen defect staan. Daarom ging de stad op zoek naar een alternatief. uiteindelijk werd geopteerd voor de vzw Mobiel.

,,Voor 175 euro per fiets per jaar krijgt het stadspersoneel een volledige nieuwe, bij Mobiel zelf geassembleerde fiets die volledig uitgerust is en bovendien een handig servicepakket heeft'', zegt Gunter De Baerdemaeker, coördinator van Mobiel.

,,De fietsen zullen door ons onderhouden en hersteld worden. Wie onderweg een lekke band krijgt, wordt ter plaatse geholpen.'' (JF)

Corrigeer

MEER NIEUWS