Den Tap wordt centrum voor verenigingsleven

MOEN -
Het parochiaal centrum Den Tap in de Stationsstraat wordt heringericht en zal een stuk groter worden. De aannemer startte maandag de werken. Zaal Sint-Elooi - zoals ze officieel heet -- wordt opgewaardeerd voor het verenigingsleven.

Voor de begeleiding van het bouwproject werd in samenwerking met Parochiale Werken, de gemeente Zwevegem en het verenigingsleven een nieuwe vereniging opgericht: vzw Parochiaal Centrum Moen.

Den Tap is de volkse Moense naam voor zaal Sint-Elooi. Volgens bepaalde commentaren is de naam ,,tap'' de afkorting voor toneel, amusement en patronage. Hoe dan ook: in de jaren zestig en zeventig was de stek in de Stationsstraat de place to be voor de toenmalige fuivende jongerengemeenschap.

Zo organiseerden de roemruchte dj's Zeger & Anthony er tientallen disco-avonden. Maar ook de verenigingen vonden er ruimte voor hun activiteiten. En het is precies voor deze doelgroep dat de initiatiefnemers de zaal willen opwaarderen.

Rik Ryckbosch, voorzitter werkgroep: ,,De aannemer vernieuwt het dak van de zaal en zal het complex ook uitbreiden. Wij willen een polyvalente ruimte, die plaats biedt aan 250 tot 300 bezoekers. Daarnaast komt er een vergaderzaal voor maximaal 50 personen. We moeten er ook kooklessen kunnen organiseren. En op het vlak van hygiëne, veiligheid en accommodatie moet alles beantwoorden aan de normen. Dit gebouw is eigendom van vzw Sint-Martinus Avelgem.''


Moens Tapkebier
Voor de financiering van het project krijgt de werkgroep niet alleen een doorgeeflening van 75.000 euro van de gemeente. Ook de Moense verenigingen organiseren in de loop van dit jaar activiteiten.

Rik Ryckbosch: ,,Iedereen uit het verenigingsleven werkt eraan mee. Zo verkopen wij in onze cafés het Moens Tapkebier. Voorts staat er tijdens de Ommegangsfeesten in het weekend van 21 juni een smulfestijn op het programma. En op kermiszondag 14 september organiseren wij in de verkeersvrije Kerkstraat een ontbijt. De opbrengst van alle activiteiten gaat integraal naar ons bouwproject.'' (DJW)

Corrigeer

MEER NIEUWS