Dieven overvallen tankstation in Torhout

Winkeldeur met auto ingebeukt


In de nacht van maandag op dinsdag kraakten dieven de winkelruimte van het Jet-station op de hoek Kortemarkstraat met de Vredelaan. Vast staat dat het om Fransen gaat.

Het tankstation wordt sinds februari 1999 uitgebaat door Delphine Deswarte. Haar man vertelt: ,,Omstreeks 2.45 uur hoorden de buren lawaai van brekend glas en stelden vast dat een grote wagen (Ford, oud model) de glazen deur van de winkelruimte had ingebeukt. Er werden drie mannen opgemerkt die naar binnen renden.''

De chauffeur van een voorbijrijdende wagen hield halt en wou een kijkje nemen maar kreeg een met een stuk hout dreigende dief achter zich aan. Naar zijn kompanen riep hij vite, vite en in een mum van tijd verdwenen ze richting Roeselare. De chauffeur die zich wat verderop opgesteld had, slaagde er niet in het drietal te achtervolgen noch de nummerplaat te noteren. Intussen was de politie verwittigd. Een achtervolgingspoging had evenmin succes.

Het driedubbele deurslot en de scharnieren werden afgekraakt, de stenen buitenmuur en een 2 m-lange binnenmuur werden enkele centimeter ingedeukt zodat de binnendeur van het magazijntje niet meer dicht kan. De dieven gingen aan de haal met sigaretten, telefoonkaarten, een pak krasloten en het kleingeld dat in de kassa stak.

Corrigeer

MEER NIEUWS