Vermeende reddingsactie na twee uren afgeblazen

Zeventig mensen rukken uit voor schietoefening

OOSTENDE, LOMBARDSIJDE -
Nadat verscheidene mensen van langs de kust tussen Nieuwpoort en Oostende meldden dat ze een witte en rode vuurpijl, een reddingsboot, een valschermspringer, zelfs een neergeschoten en neerstortend ULM-vliegtuig zagen, werd gisternamiddag iets voor 14 uur groot alarm geslagen. Gevreesd werd dat een licht vliegtuigje vuur had gevat en de piloot in zee was gesprongen.

Twee Seakinghelikopters en een heli met een medisch urgentieteam stegen op en zochten de kust af. Vijf schepen van de kustreddingsdiensten, waaronder de Zeehond uit Oostende en de Brandaris uit Nieuwpoort voeren meteen uit. Vanop de zeedijken en stranden zochten de brandweer- en politiediensten naar mogelijke resten of tekenen van leven op zee.

Toen bleek dat er vanop de legerbasis in Lombardsijde schietoefeningen op zee werden gehouden, waarbij gebruik wordt gemaakt van een vliegend doelwit en waar tussen de echte kogels ook lichtkogels worden afgevuurd, werd duidelijk dat zowel de melders als de hulpdiensten zich hadden laten verschalken door de oefeningen en werd de actie na ongeveer twee uren afgeblazen. In totaal waren om en bij de 70 hulpverleners betrokken bij de vermeende reddingsactie. (YNG)

Corrigeer

MEER NIEUWS