Roland Straetmans neemt ontslag als directeur Mechels Dodoensziekenhuis

,,Stad moet financiële verplichtingen nakomen''

MECHELEN -
Roland Straetmans heeft ontslag genomen uit zijn functie van directeur van het Mechelse Dodoensziekenhuis. Vanaf medio augustus leidt hij het OCMW van Leuven. Volgens Straetmans heeft zijn ontslag niets te maken met de financiële situatie van het ziekenhuis. ,,Maar de stad Mechelen zal haar financiële verplichtingen tegenover het ziekenhuis wel moeten nakomen'', zegt de afscheidnemend directeur.

Roland Straetmans heeft het Dodoensziekenhuis, tot voor kort O.L. Vrouwziekenhuis, gedurende vijf jaar geleid. In die periode maakte hij de verankering met het AZ Jette (VUB) en daarna de fusie met het Van Enschodtziekenhuis Willebroek mee. Nu die operaties achter de rug zijn, rondt ook Straetmans zijn blitzcarrière in Mechelen af.

,,Ik heb dit werk graag gedaan maar na vijf jaar ben ik aan een andere uitdaging toe'', zegt hij. ,,Dat is een constante in mijn carrière. Ik heb nooit veel langer dan vijf jaar een functie uitgeoefend.''

De ontslagnemend directeur ontkent ten stelligste dat zijn vertrek iets te maken heeft met de financiële situatie van het ziekenhuis. De VUB en de stad Mechelen onderhandelen nog steeds over een te dempen put van meer dan 2 miljoen euro.

,,Ik laat geen zinkend schip achter. Het patiëntenaantal stijgt elk jaar en het ziekenhuis heeft voor het eerst sinds lange tijd opnieuw een solide financiële basis. De negatieve beginbalans reflecteert de gecumuleerde verliezen van het verleden en moet door de stad Mechelen worden rechtgetrokken. Dat is in het contract met de VUB zo vastgelegd. De stad kan die verplichting niet ontlopen. Het stadsbestuur hoeft niet meteen met al dat geld over de brug te komen. De vereffening kan in schijven gebeuren.''

Roland Straetmans wordt op 17 augustus directeur van het Leuvense OCMW. Een opvolger is er nog niet. Zijn functie wordt in de komende dagen vacant verklaard. (SCS)

Corrigeer

MEER NIEUWS