Staking politie voorbij

BRUSSEL -
De politie van de zone Brussel-Elsene heeft gisteren het werk hervat. Vier van de vijf bonden beslisten dinsdagmiddag de actie - voorlopig - stop te zetten.

Het liberale VSOA en het Nationaal Syndicaat van het Politie- en Veiligheidspersoneel (NSPV), die 80 % van de agenten van Brussel en Elsene vertegenwoordigen, hadden dinsdagmorgen aanvankelijk beslist voort te staken. Aan het commissariaat aan de Kolenmarkt stonden voor de tweede dag op rij stakingsposten.

De vakbonden kregen in de voormiddag beloften van Alain Duchâtelet, directeur-generaal van het personeel bij de federale politie. De christelijke CCOD en de socialistische ACOD hadden de stakingsactie eerder al stopgezet.

,,We hebben de belofte gekregen dat het vakantiegeld tegen 23 mei betaald zal zijn en dat de correcties van 2002 voor eind juni geregeld worden. Als het vakantiegeld op 24 mei niet betaald is, wordt de staking hervat'', aldus voorzitter Velle van het NPSV van de zone Brussel-Elsene.

De agenten van de zone hadden het werk maandag neergelegd. Er waren geen patrouilles, wel een minimumdienst voor klachten en noodgevallen.

Corrigeer

MEER NIEUWS