Uniek Molenkorps geeft show op muziekfeest op school

OPWIJK -
Na de boerderij en de brouwerij kiest het Molenkorps voor de school als bijzondere locatie om muziek te spelen. Onder meer met Belle Perez en Chris Hageland.

Tijdens het weekeinde van de verkiezingen wordt 't Kasteeltje van de Duizendpootrakkers en het volwassenenonderwijs dankzij de show- en marchingband uit Opwijk een bijenkorf van (muzikale) activiteiten.

,,Om iets in Opwijk los te weken en om ons te bewijzen'', beantwoordt voorzitter Arnold Bouchez de waarom-vraag. ,,Voor 1999 werden we in Opwijk slecht begrepen. Wij verzorgen al negentien jaar dertig optredens per jaar in Frankrijk, Duitsland, Spanje en eigen land en zetten Opwijk op de kaart, maar toch bleken we geen sant in eigen land te zijn. Met Muziek op de boerderij in 1999 en Muziek in de brouwerij in 2000, waarbij wij samen met Sabine Tiels voor ruim duizend man speelden, kwam daar verandering in. Dit jaar poetsen we verder ons plaatselijk imago op met een gemengd festival.''


Uitersten bijeen
,,Wij voegen de uitersten bijeen in 't Kasteeltje'', vertelt de voorzitter. ,,We brengen klassieke muziekmaatschappijen zoals een fanfare, een show- en marchingband en een harmonie samen met Vlaamse vedetten op het podium. Meezingers, bekende jeugdliedjes door de Ketnetband, covers gebracht door de populaire plaatselijke groep Blind Date en ten slotte Chris Hageland, bekend van de Gentse Feesten, en Belle Perez die nooit zo populair is geweest als nu.''

,,Omwille van onze bezetting zijn wij uniek, misschien wel uniek ter wereld'', meent Arnold Bouchez. ,,Muziek spelen met pijperfluitjes, lyra's, marching-bells, cymbalen, trommels, drietroms, bongo's en grote troms, op verzoek aangevuld met koperblazers: het wordt denk ik nergens anders vertoond. Bovendien spelen we niet alleen, we geven ook show.'' (EGO)

Corrigeer

MEER NIEUWS