DHL-personeel in staking

OPGLABBEEK -
De 80 werknemers van DHL in Opglabbeek, onderdeel van het Duitse moederbedrijf Deutsche Post, legde gisteren het werk neer. Of de staking vandaag wordt voortgezet, was gisteravond nog onduidelijk.

Maandagmorgen ging de DHL-vestiging in Ternat, een onderdeel van het vroegere transportbedrijf Van Gend & Loos in staking. Gisteren volgde dan ook de vestiging in Opglabbeek.

,,De aanleiding tot de staking is de onrust bij het personeel in verband met de fusie die Deutsche Post wil doorvoeren van de transportbedrijven Van Gend & Loos, DHL en Danzas'' zegt Eddy Graller (ABVV). ,,Sinds 1 april van dit jaar komen deze drie bedrijven immers naar buiten onder de naam DHL. Nogal logisch dat er onzekerheid is gerezen bij de werknemers. Ook in Opglabbeek.''

In vakbondskringen vernamen we dat Opglabbeek inderdaad wel eens zou kunnen verdwijnen om een nieuwe afdeling op te richten aan de vlieghaven in Beek. ,,De beide Limburgen zijn euregionaal gezien een belangrijk gebied dat men zeker niet zomaar links zal laten liggen. Maar er is zeker nog niks beslist'' aldus Graller.

Corrigeer

MEER NIEUWS