Postbode nog steeds zoek

DEINZE/ZEVERGEM -
Postbode Marc A. (37), die maandag 12 augustus aan het Deinse station verdween met 5.000 euro aan pensioengeld, is nog steeds zoek. De politiediensten dachten gisteren een spoor te hebben, maar dat liep dood. De speurtocht wordt bemoeilijkt door het feit dat A., nog niet lang in dienst, geen postuniform droeg toen hij verdween. Mogelijk was hij anders opgevallen toen hij in het station de trein nam. Zijn auto staat overigens nog altijd aan het postkantoor, weliswaar met wielklemmen erop. In Zevergem, waar de man al een tijdje bij de plaatselijke voetbalclub werd opgevangen, reageert men intussen stomverbaasd op zijn verdwijning.

A. was in Zevergem stilaan een bekend figuur geworden. Hij woonde er een tijd in bij zijn ouders in één van de OCMW-woningen aan de Blijpoelstraat maar was er niet ingeschreven. Vijf jaar geleden verloor hij zijn moeder; twee jaar geleden overleed ook zijn gehandicapte vader. Sindsdien raakte A. wat op de dool. Omdat de sociale woning door zijn ouders werd gehuurd, vreesde hij op straat te vliegen.

Hij werd opgevangen door vrienden van de voetbalclub, waar hij 's nachts tijdelijk onderdak kreeg in de kantine aan de Blijpoelstraat. ,,Omdat wij met hem te doen hadden'', zegt Willy Bonne. De secretaris en het clubbestuur kunnen nog steeds niet geloven wat A. deed. ,,Hij had financiële problemen, dat wisten wij, en wij hebben er menselijk alles aan gedaan om hem terug zin in het leven te geven. Marc voelde zich hier goed, dachten wij. Afgelopen weekend heeft hij hier nog achter de toog gestaan en tijdens ons toernooi was hij enkele wedstrijden scheidsrechter.''


Keihard werker
Ook zijn vroegere baas, Dirk De Mey van het Gentse taxibedrijf V-Tax, is door het gebeuren aangeslagen. ,,Marc had al problemen toen hij hier kwam werken. Hij was echter een bijzonder goed en vriendelijk taxichauffeur en een harde werker. Hij werkte keihard en verdiende daardoor niet slecht. Volgens mij probeerde hij echt uit de put te geraken. Dat is hem blijkbaar niet gelukt. Ik heb hem enkele maanden geleden met spijt in het hart moeten ontslaan, ook omdat hij geld had ontvreemd. Ik begreep niet waarom. Vermoedelijk kon hij ondanks alles tegen de problemen niet op.''

Pints OCMW-voorzitter Guy Blomme (CD&V) reageert intussen verbolgen op de mededeling dat A. uit zijn huis werd gezet. ,,Na de dood van zijn ouders was er een probleem. Dat hebben wij trachten op te lossen. A. heeft hier zijn domicilie genomen en kon daardoor zes maanden in de crisiswoning blijven wonen. Hij had intussen in Gent iets gevonden en zou op 15 augustus verhuizen. Wij kunnen ons als OCMW trouwens niet veroorloven iemand in sociale nood zomaar op straat te zetten.'' (AVD)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees